Nu drar golfsäsongen igång och det är dags för Grönt kortutbildning för dig som vill börja spela golf!

Grönt Kort-utbildningar, Norderöns Golfklubb 2018

Kurs Tid
   2-3 juni 10.00-15.00  Praktik/Teori
   4 juni 18.15-21.00  Praktik/Teori
   5 juni 18.15-21.00  Praktik/Teori
   7 juni 18.15-21.00  Praktik/Teori

I utbildningen ingår förutom praktik och teori samt fullvärdigt medlemskap i Norderöns GK även utbildningsmaterialet för Grönt Kort bestående av en bok (Grönt Kort) och en webbplats. Boken tar framförallt upp övningar och tips för golfens slag, golfvett för roligare golf samt några av golfens regler. På webben hittar du fördjupningar, filmer, tester, övningar med mera. I boken och på webbplatsen: www.golf.se/grontkort, som hör till utbildningen, hittar du allt om hur du tar Grönt Kort.

Så här går det till att ta Grönt Kort på Norderöns Golfklubb

UTBILDNINGEN
Under utbildningen, som till allra största del är praktisk (och pågår under ca 10 timmar) 2 dagar eller 3 kvällar, kommer du tillsammans med din utbildare gå igenom några områden som gör det ännu roligare ute på golfbanan. Du tränar på golfens olika slag och lär dig det viktigaste och mest förekommande om golfvett och golfregler. Det mesta av utbildningen kommer att ske på banan.

Utbildningsmaterialet för Grönt Kort består av en bok (Grönt Kort) och en webbplats. Boken tar framförallt upp övningar och tips för golfens slag, golfvett för roligare golf samt några av golfens regler. På webben hittar du fördjupningar, filmer, tester, övningar med mera. I boken och på webbplatsen: www.golf.se/grontkort, som hör till utbildningen, hittar du allt om hur du tar Grönt Kort.

Du kommer att få en egen sida på webben. Där du kan titta på hundratals filmer om hur du puttar och slår olika golfslag, samt vad du kan göra i olika situationer. Du kan i lugn och ro testa dina kunskaper om regler och golfvett. Banvård finns även med som ett kapitel. Målet är att du med hjälp av utbildningen, boken och webben snabbt ska komma ut på banan och känna den härliga känslan när bollen flyger just dit du vill! Vi bedriver utbildningen helt enligt SGF: s riktlinjer.
Det bästa är om du har egna klubbor men annars har golfklubben klubbor för utlåning.

PRISER:

SENIOR (fr.o.m. det år du fyller 22) 2495:- (Inklusive medlemskap 2018*)
JUNIOR (13-21 år) 1795:- (Inklusive medlemskap 2018*)
Knattar t.o.m. 12 år 995:- (Inklusive medlemskap 2018*)

* Kurser som genomförs i Juli, inkluderar även medlemskapet för 2019.
Sätt in avgiften för kursen på klubbens BG 5106-2255

Anmälan till utbildningen görs till kansliet
Tel: 070-644 00 56

Välkomna!